Подробности в сайта

Колко вода трябва да пиете през деня?
Индивидуални нужди от вода
Личната хидратация на BRITA изисква чаша вода
Често чуваме предупреждението: останете хидратирани! Понякога от други, но по-често това е нашият вътрешен глас. Питейната вода е от съществено значение за живота. Ще ви кажем защо и колко вода трябва да пиете.

Заедно с кислорода, водата е основа за живота. Човешкото тяло е 50-70 процента вода.

Човек пие от BRITA Active
Личната хидратация на BRITA се нуждае от семейството в кухнята
Водата ви кара да се чувствате добре
Поддържайки водния баланс, вие се чувствате енергични и здрави. Филтърната вода BRITA освежава вас и вашето семейство.

Хидратацията на BRITA се нуждае от питейна вода за жена
Личната хидратация на BRITA се нуждае от питейна вода за момче
Личната хидратация на BRITA се нуждае от пълнене на стъклена вода
Човешки нужди от вода: Защо е важно да пием достатъчно вода?
Пиенето на достатъчно вода помага на тялото ни да изпълнява различни функции лесно. Витамините, въглехидратите и протеините се разтварят правилно, реакциите на ферментация протичат по-лесно, хранителните вещества навлизат в клетките и токсините се елиминират от тялото. Укрепваме имунната система, подобряваме състоянието на кожата и общото благосъстояние. Дори способността на тялото ни да регулира температурата, да изгражда мускули и да гори мазнини е свързана с приема на вода.

И така, колко вода трябва да пиете през деня? Един възрастен губи средно от 1,5 до 2 литра вода на ден чрез дишане, храносмилане и изпотяване – дори когато не се движи. И загубата на тези 1,5–2 литра вода трябва да се попълни. Спортистите и жителите на региони с горещ климат трябва да консумират още повече вода – за да избегнат дехидратация.

Това е важно за възрастни, деца и възрастни хора: възрастта, теглото и начинът на живот влияят върху количеството вода, необходимо за пиене. Няма значение дали си болен или здрав. Вашата диета също играе роля. Например вегетарианците и тези, които консумират големи количества плодове и зеленчуци, задоволяват част от нуждите си от вода от храните, които ядат.

Хидратацията на BRITA се нуждае от жена, която прави йога в парка
Всичко е направено от вода и всичко се разтваря във вода. — Талес от Милет, гръцки философ 625-547 пр.н.е д.
Колко вода трябва да пиете през деня?
Един здрав възрастен се нуждае от около 35 ml вода на ден на килограм телесно тегло – в съответствие с общите препоръки на научните организации. За човек с тегло 50 кг са необходими 1,7 л, 60 кг – 2,1 л, 70 кг – 2,4 л, 80 кг – 2,8 л вода всеки ден. Основно правило: колкото повече тежите, толкова повече вода трябва да пиете.

Мислите, че е невъзможно да пиете твърде много вода? Твърде много вода е също толкова опасно за тялото, колкото и дехидратацията. Препоръчителният дневен обем отразява количеството вода, което вашите бъбреци и сърце могат да поемат.

Дневното количество вода също зависи от възрастта, диетата, нивото на активност и климата. Активно дете, което цял ден ходи навън, трябва да пие повече вода, отколкото дете, което прекарва цял ден в стаята си пред компютъра или книгите. Въпреки това, здраво дете се препоръчва да пие около 1,1 литра на ден – независимо от чувството на жажда.

При възрастните хора се наблюдава отслабване на чувството за жажда и намаляване на количеството изпита вода като цяло. Последствията могат да варират от сърдечни заболявания до отслабена имунна система. В идеалния случай трябва да пиете 1,5 литра вода на ден, за да се предпазите от дехидратация.