Black8e Ch11 Tb Composition

/pChapter 11: Eukaryotic Microorganisms and Parasites

Multiple Choice

1) An organism that lives at the price of one other organism can be described as _____.

a) mutualistic

b) commensal

c) parasite

d) symbiont

Solution: c

Difficulty: Easy

Learning Goal 1: LO 11. 1 Describe the kinds of parasitism, the key qualities of plantlike, funguslike, and animal-like protozoa, naming many representative phyla within every group. Section Reference 1: Section 10. 1 Guidelines of Parasitology

2) Organisms which live within the body of other organisms will be classified as _____.

a) accidental vermine

b) endoparasites

c) possible parasites

d) ectoparasites

Solution: b

Problems: Easy

Learning Objective one particular: LO 14. 1 Identify the kinds of parasitism, the main element characteristics of plantlike, funguslike, and animal-like protozoa, naming several representative phyla within each group. Section Research 1: Section 11. 1 Principles of Parasitology

3) A parasite that nourishes on a person going swimming in a fish pond then emits itself from your skin to come back to the water is definitely an example of a/an:

a) endoparasite

b) long lasting parasite

c) temporary parasite

d) tank host

Solution: c

Difficulty: Easy

Learning Objective you: LO eleven. 1 Explain the types of parasitism, the key characteristics of plantlike, funguslike, and animal-like protozoa, identifying several representative phyla inside each group. Section Reference 1: Section 11. 1 Principles of Parasitology

4) A mosquito that lives on a host and it is itself attacked with the protozoa responsible for malaria is a good example of:

a) short-term parasitism

b) permanent parasitism

c) hyperparasitism

d) possible parasitism

Response: c

Difficulty: Easy

Learning Objective one particular: LO eleven. 1 Illustrate the varieties of parasitism, the key characteristics of plantlike, funguslike, and animal-like protozoa, naming several agent phyla inside each group. Section Reference point 1: Section 11. 1 Principles of Parasitology

5) Organisms that are normally cost-free living although can also obtain nutrients from a host are called _____.

a) facultative parasitic organisms

b) obligate parasite

c) biological vectors

d) unintended parasites

Response: a

Problems: Easy

Learning Objective you: LO 11. 1 Explain the sorts of parasitism, the key characteristics of plantlike, funguslike, and animal-like protozoa, naming several rep phyla inside each group. Section Reference 1: Section 11. 1 Principles of Parasitology

6) The Anopheles mosquito holds the disease malaria, as the parasite need to carry out element of its life cycle in the mosquito. In this case, the mosquito is a/an:

a) long lasting parasite

b) biological vector

c) physical vector

d) accidental host

Answer: b

Difficulty: Convenient

Learning Goal 1: LO 11. 1 Describe the kinds of parasitism, the key characteristics of plantlike, funguslike, and animal-like other harmful microrganisms, naming a number of representative phyla within each group. Section Reference one particular: Section eleven. 1 Principles of Parasitology

7) A number in which a parasite reproduces sexually is a _____.

a) main host

b) definitive web host

c) more advanced host

d) reservoir number

Answer: w

Difficulty: Easy

Learning Aim 1: LO 11. you Describe the kinds of parasitism, the key attributes of plantlike, funguslike, and animal-like other harmful microrganisms, naming several representative phyla within every group. Section Reference you: Section eleven. 1 Guidelines of Parasitology

8) Parasites having both male and female reproductive bodily organs are generally known as _____.

a) obligate organisms

b) schizonts

c) hermaphrodites

d) unintentional parasites

Solution: c

Problems: Easy

Learning Objective 1: LO 11. 1 Illustrate the kinds of parasitism, the main element characteristics of plantlike, funguslike, and animal-like protozoa, naming several rep phyla within just each group. Section Reference point 1: Section 11. you Principles of Parasitology

9) All protists:

a) will be photosynthetic

b) have a...



Conic Section Essay

Related

Category

News